HANÁCKE POLICEJNÍ DOŽÍNKY KONOPÍ V OSPĚLOVĚ U OLOMOUCE SE KONALY JIŽ PO OSMÉ!

11.9.2017, František Písařík, ENCOD

Tradice jsou od toho, aby se udržovaly. Než policisté vyrazí na Hanácké slavnosti, musí na příkaz prostějovské prokuratury a soudu do Ospělova, kde posečou konopnou zahradu na farmě vedoucího výzkumu Konopí je lék (Cannabis is The Cure) Dušana Dvořáka. Na poslední sklizeň vyrazili policisté v pondělí 4. září 2017


Co Dušan Dvořák a členové výzkumu v Ospělově zasejí, to policie sklidí i přes 15 žádostí o policejní ochranu. Tak už to osm let vypadá na výzkumnické konopné farmě v Ospělově u Olomouce. Na olomoucké univerzitě přitom před 70 lety započal světový výzkum cannabisterapie. Tři hlavní pilíře vědy vytvořili právě Olomoučané. Profesor Zdeněk Krejčí jako první v roce 1950 popsal a doložil vysoký terapeutický efekt kanabidiolu (CBD), o deset let později jeho kolega František Šantavý jako první na světě správně chemicky popsal 9-tetrahydrocanabinol (THC) a jejich žák a jeden z nejznámějších vědců Lumír Hanuš na počátku 90. let objevem anandamidu jako první potvrdil endogenní receptorový systém, který tvoří jeden z hlavních regulačních systémů zdraví u obratlovců.


Dušan Dvořák na výzkumnické farmě v Ospělově sleduje zrání a zdraví rostliny Cannabis Friedrich Nietzsche hnojené enzymatickým hnojivem z konopí výzkumníka Miloslava Tetoura. 





x
Olomoučan Dušan Dvořák, nositel řady vládních cen (dokonce také za vzdělávání v léčbě konopím) a zřejmě jeden z prvních, který na důkazech opakovaně doložil úspěch cannabisterapie při léčbě diabetes a jeho fatálních smrtelných komplikací (2011, amputace tzv. diabetické nohy), byl po dalších policejních dožínkách 4.září 2017 již poosmé obviněn z nedovolené výroby konopných drog. Od roku 2008, kdy Dvořák výzkum zveřejnil (www.konopijelek.cz) a následně otevřel v Praze Edukativní konopnou kliniku, policisté v Ospělově u Olomouce sklidili přes tři tisíce rostlin konopí, zabavili desítky kilogramů semen, mastí, tinktur a dalších produktů výzkumu. Dušan Dvořák soudu již při prvním obvinění v roce 2010 sdělil, že bude konopí pěstovat tak dlouho, dokud bude justice tvrdit, že se za takovéto společensky prospěšné jednání zavírá do vězení, nebo že za nezákonně monopolizované holandské odrůdy konopí v lékárně mají nemocní platit měsíčně dva průměrné měsíční platy, když mohou mít sami mnohem účinnější odrůdy.

Dušan Dvořák už podal za sebe a další poškozené členy výzkumu deset stížností Evropskému soudu pro lidská práva ve Štrasburku, které však byly vždy bez odůvodnění odmítnuty. Česká republika se totiž opakovaně uchyluje k justičnímu faulu. Protože se neumí vyrovnat s Dvořákovou právní argumentací. Od roku 2012 chce justice opakovaně Dvořáka zavřít do blázince a zbavit právní způsobilosti, přestože podmínky pro takové rozhodnutí vyloučili lékaři, rodina i znalecký ústav v Praze. Emeritní rektor olomoucké univerzity profesor Josef Jařab napsal soudu, že jedná s Dvořákem jako za bývalého komunistického režimu.


Dušan Dvořák jako V.I.Lenin se studenty Gymnázia v Olomouci Hejčíně a souborem Láska na první pohled při performance Tenorem proti teroru na podporu vězněného Vladimíra Hučína . 







x

Aby totiž mohla Česká republika vědoucího a členy výzkumu Cannabis is The Cure od roku 2010 každoročně kriminalizovat s obžalobami až na deset let do vězení, konfiskovat majetky výzkumu a mohla nepovolit členům výzkumu přístup k Soudnímu dvoru do Lucemburska pro porušení čl. 34 práva EU (boj proti monopolům a kartelům), vymyslela si, že konopí je chemická látka k výrobě chemických drog (prekurzor), protože o chemických látkách rozhodují členské země EU. Současně česká prokuratura a soudy od roku 2010 zakazují policii vyšetřit spáchané zločiny s následky smrti, které byly konfiskacemi konopí a jeho produktů způsobeny zejména onkologicky nemocným členům výzkumu, což doložili také lékaři a soudní znalci, viz  http://pravnistat.blogspot.cz/




Česká republika se také neumí právně vyrovnat s tím, že zkonfiskované majetky nejen na výzkumnické farmě v Ospělově patřily třem nevládním organizacím (typ Medical Cannabis Social Club), které společně založily v roce 2009 v Praze první konopnou lékárnu a za rok později založily Edukativní konopnou kliniku. Od roku 2015 patří zkonfiskované konopí také Konopné církvi, kterou Dvořák s více než 500 lidmi a 5 nevládními organizacemi založil a registroval na ministerstvu kultury mj. jako právní nástroj ochrany nemocných. Registraci Konopné církve Dvořák vymáhá od roku 2016 žalobně u soudu v Praze. Povolení k výrobě konopných drog jako léčiv totiž Česká republika nevydává.


Členové odborné společnosti Konopí je lék, z.s. Hana Barešová a  Dušan Dvořák a performer Milan Kozelka na galerii ve Sněmovně rozvěšují baner "Konopí je lék".

x
Chcete-li Dušana Dvořáka a členy výzkumu podpořit a přispět také k zastavení mediální cenzury, pište prosím – a nejlépe sdělení, že konopí není prekurzor a zločiny mají být vyšetřeny - na adresu: Ústavní soud České republiky, Stížnost Dušana Dvořáka, narozen 12.1.1962 v Olomouci, Joštova 625/8, 602 00 Brno, Česká republika, email: podani@usoud.cz


Na stránce http://cannabis-europe.eu/ je rovněž uveden transparentní účet na právní podporu členů výzkumu (mezinárodní SWIF kód je RZBCCZPP) a cíle změn evropské politiky přednesené Dušanem Dvořákem v 29.7.2017 na konferenci v Mnichově.